Pravilnik o zasebnosti

 

Ko obiščete našo spletno stran https://www.higi.si in se odločite za nakup naših izdelkov, nam zaupate svoje podatke. Zavedamo se, da je to velika odgovornost, in zelo skrbimo za zaščito vaših podatkov ter vam omogočamo nadzor nad njimi. S tem pravilnikom o zasebnosti vam želimo pomagati razumeti, katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako jih lahko posodobite, upravljate, izvozite in izbrišete.

Komentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletnem mestu, zberemo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, ter naslov IP obiskovalca in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova se lahko posreduje storitvi Gravatar, da preveri, ali ga uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na razpolago na naslovu https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša profilna slika vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Piškotki

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite za shranjevanje vašega imena, e-poštnega naslova in spletnega mesta v piškotkih. To je priročno za vas, saj vam v primeru novega komentarja ni potrebno znova vnašati svojih podatkov. Ti piškotki se hranijo eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili tudi več piškotkov, da shranimo vaše podatke za prijavo in vaše izbire prikaza na zaslonu. Piškotki za prijavo se hranijo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa eno leto. Če izberete “Zapomni si me”, se bo vaša prijava ohranila dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo prijavni piškotki odstranjeni.

S kom delimo vaše podatke

Če zahtevate ponastavitev gesla, bo vaš IP naslov vključen v ponastavitveno sporočilo.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če napišete komentar na spletni strani, se sam komentar in njegovi metapodatki hranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti za moderiranje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani, hranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (le da ne morejo spremeniti uporabniškega imena). Skrbniki spletnega mesta lahko tudi vidijo in urejajo te podatke.

Kakšne pravice imate glede svojih podatkov

Če ste na tej spletni strani ustvarili račun ali pustili komentarje, lahko zahtevate prejem izvožene datoteke osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošiljamo vaše podatke

Komentarji obiskovalcev se lahko preverjajo prek storitve avtomatiziranega zaznavanja neželene pošte.